Aan de slag met Kompas binnen mijn organisatie

Wij adviseren je stapsgewijs met Kompas aan de slag te gaan. 

Stap 1 Collega’s informeren
Voordat jullie aan de slag maar met Kompas is het verstandig iedereen die erbij betrokken is te informeren.  Breng ze op de hoogte van het Buurtsportcoach Kompas, wat het is en wat het oplevert voor de buurtsportcoach. Vergeet hierbij de organisatie en de gemeente waar ze voor werken niet. Je kunt hier een voorbeeld-aankondiging downloaden en naar eigen wens aanpassen.

Stap 2 Upload gebruikers
Het uploaden van gebruikers gaat heel eenvoudig. Voeg ze een voor een toe of allemaal tegelijk door middel van een csv-bestand. Na het uploaden geef je iedere buurtsportcoach de desgewenste rol:

  • Gebruiker
  • Teamleider
  • Administrator

Stap 3 Inrichten van teams
Het Kompas biedt de mogelijkheid om binnen jouw organisatie teams aan te maken. Bijvoorbeeld teams op doelgroep of een thema zoals team verenigingen of team onderwijs. Na het aanmaken van het team voeg je eenvoudig buurtsportcoaches toe.

Stap 4 Klein beginnen, langzaam opschalen
Kompas gebruiken om data te verzamelen en resultaten te monitoren vergt gewenning. De buurtsportcoaches zijn mogelijk niet gewend om systematisch data te verzamelen. Start daarom klein. Spreek met elkaar af van welke activiteiten je data gaat verzamelen en voor welke nog niet. Zo voorkom je dat er veel op de buurtsportcoach af komt en creëer je een goede basis voor dagelijks gebruik in de toekomst.

Stap 5 Bespreek ervaringen en maak afspraken
Bespreek met je collega’s een maand na de introductie van het Kompas de ervaringen. Maak vervolgens afspraken hoe je Kompas dagelijks gaat gebruiken om data te verzamelen en resultaten te monitoren. Dit biedt handvaten om het werk van de buurtsportcoach verder te optimaliseren.